Hjälp: Innehållsinställningar, redigeraStandard startsida
Många små webbplatser har inte en dedikerad startsida utan använder en av deras underliggande sidor som "Om oss" eller "Företagsinformation". På grund av detta kan du själv sätta startsidan till vilken sida som helst inom webbplatsen. Det är den sidan besökarna kommer till om de skriver in http://www.minwebplats.nu eller om de klickar på en länk genererad av ^H; macrot.
Not Found sida
Om en sida som besökaren efterfrågar inte finns i systemet kan användaren bli omdirigerad till startsidan eller till en felsida där de kan försöka hitta det de letar efter. Du väljer själv hur du tror dina besökare vill ha det.
Dokumenttypsdeklaration
Idag finns det en mängd olika webbläsare som kan besöka din webbplats. Även automatiserade webbläsare som sökmotorssprindlar. Många webbläsare vill veta vilken typ av dokument du skickar och i dokumenttypsdeklarationen kan du skriva ut just detta. Som standard genererar WebGUI HTML 4.0 innehåll.
Lägg till redigeringsmärkning på inlägg
Vanligtvis när en användare redigerar ett inlägg på ett meddelandeforum så läggs det till en märkning som visar vem som redigerade och vilken tid. På vissa webbplatser är sån information inte viktig och kan därför stängas av här.
Filtrera bidragen HTML
Om du har en publik webbplats där vem som helst kan posta meddelanden till meddelandeforum och dylikt så är det ofta en god idé att filtrera deras innehåll från "elak" data. Elak data kan vara sånt som hindrar eller försvårar för andra besökare att besöka din webbplats och ta del av dess innehåll. Använd detta val för att välja en filtreringsnivå.
Maximal bilagestorlek
Storlek (i kilobyte) för maximal bilaga.
Maximal bildstorlek
Om bilder laddas upp till din webbplats som är större än maximal bildstorlek kommer dessa att skalas ner. Bildstorleken mäts i pixlar och använder den längsta sidan på bilden för att avgöra om gränsen är nådd.
Miniatyrbildsstorlek
När bilder laddas upp till webbplatsen kommer det automatiskt att skapas miniatyrbilder av dessa i storleken du väljer här. Storleken mäts i pixlar och den längsta sidan kommer aldrig vara större än du anger här.
Textområde, antal rader
Vissa webbplatser vill kontrollera storleken på formulär som WebGUI genererar. Det är just vad du kan göra här. Välj hur många rader text som skall visas.
Textområde, antal kolumner
Precis som innan, fast här väljer du antal tecken på varje rad (kolumner).
Textrutestorlek
Samma som ovan, fast med textrutor.
Editor att använda
WebGUI har en mycket sofistikerad "Rich Editor" som låter användare formatera innehåll som i Microsoft Word, eller annan likvärdig ordbehandlare. För att använda den funktionalliteten väljer du "Inbyggd redigerare". Vissa webbplatser kan ha behov av en mer komplett redigerare med stöd för saker som rättstavning osv. Därför kan du installera en tredjeparts editor som heter Real Objects Edit-On Pro®. Efter den är installerad kan du ändra det här valet. Vill du ha mer detaljerade instruktioner på hur du integrerar Edit-On Pro® kan du hitta information i online-boken "Ruling WebGUI".Se vidare: |